חלב אם, אחד מפלאי הבריאה עדיין מאתגר את החוקרים לבדוק את מרכיביו. למרות הרשימה הארוכה של חומרים ומרכיבים שכבר ידועים לנו, יש עדיין כאלו שנסתרים.
שנים רבות חוקרים ניסו לברר מדוע 21% מהסוכר בחלב אם אינם מתעכלים על ידי התינוק, החוקרים היו משוכנעים כי מדובר בטעות אבולוציונית. בשנת 2009 התגלה כי חיידק הביפידו שנמצא בגופם של תינוקות הוא היחיד שמסוגל לעכל את הסוכרים העודפים, חיידק זה מתרבה במערכת העיכול של התינוק ודוחק את החיידקים האחרים כך שהימצאותו של החיידק למעשה מגנה על התינוק מפולשים בתקופה שבה מערכת החיסון שלו איננה בשלה. כל עוד התינוק יונק, חיידק הביפידו ממשיך להגן על גופו מבפנים.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3560740,00.html